Park prirode Telašćica

Plaža Soline Dugi Otok apartman

 
Mrežno mjesto
dugiotokholidays.com
 
Lokacija
Soline 3, Dugi otok, Hrvatska
 
Broj telefona
+385 98 132 2614

Park prirode Telašćica smještena je u jugoistočnom dijelu otoka Dugi otok te je prekrivena više od 60% morem. Zahvaljujući svojoj iznimnoj ljepoti, bogatstvu i značaju, ova uvala okružena s 13 otoka i otočića, a sadrži i šest otočića unutar uvale, proglašena je Parkom prirode 1988. Status zaštićenog područja dobila je još 1980. zahvaljujući svojem iznimno vrijednom biljnom i životinjskom svijetu, geološkim i geomorfološkim fenomenima, vrijednim zajednicama morskog dna te zanimljivom arheološkom nasljeđu.

Područje Parka prirode Telašćica je područje bogato suprotnostima, tihim i mirnim plažama i položenom obalom s jedne strane i divljim strmim klifovima s druge strane, područje šuma alepskog bora i hrasta crnike s jedne strane, te ogoljelog kamenjara s druge, područje obrađenih polja prekrivenih vinogradima i maslinicima, ali i područje degradiranih oblika vegetacije koja prekriva suha staništa.

Do Telašćice najjednostavnije je doći brodom, a brojne linije koje su s Dugog Otoka usmjerene prema Telašćici omogućiti će Vam nezaboravno iskustvo.

(izvor: http://pp-telascica.hr/o-parku/)

Želite rezervirati smještaj blizu Telašćice?

HEY! TRANSLATE SITE »